Menu

Duurzaam genieten!


De Brabantse Baron is gelegen in het buitengebied van Loon op Zand. Wij hebben in het buiten gebied geen gasaansluiting. Met de verbouwing van ons woonhuis en later van onze Bed and Breakfast, zijn wij op zoek gegaan naar duurzame oplossingen. Zo hebben wij een warmte pomp geïnstalleerd voor de verwarming van ons woonhuis. Op het dak hebben wij meer dan 50 zonnepanelen geplaatst, waarmee niet alleen ons woonhuis maar ook de Bed and Breakfast bijna volledig energie neutraal is. Om de Bed and Breakfast lekker te verwarmen, hebben wij gekozen voor een gezellige pelletkachel. Een pelletkachel stookt u op geperste houtstaafjes, de pellets. Deze pellets zijn gemaakt 
van zuiver houtafval. Mede daarom is de pelletkachel een milieuvriendelijke en zeer efficiënt alternatief voor de olie-gas en houtkachel. U heeft geen last van rookgassen, en loopt het rendement op tot 90% en meer en verspreidt de warmte zich egaal door de ruimte.
Wij staan achter elektrisch auto rijden,dus u kunt uw auto opladen gedurende uw verblijf in onze B&B. 
Bij het bereiden van onze ontbijtjes maken wij gebruik van biologische producten, streekproducten  en producten uit onze eigen tuin!
Onze kippen zorgen ervoor dat we u altijd kunnen voorzien van een vers en verantwoord eitje.